Mesto za reklamu

01. 08. 2019.

Министар правде у одлазећој косовској влади Абелард Тахири, обратиће се Европској унији поводом, како каже, “самовољног налога власти у Београду за хапшење грађана Косова”.

Абелард Тахири у писаном обраћању јавности наводи да су након хапшења Томора Морине у Скопљу, српске правосудне власти покренуле кривични поступак против особе са иницијалима Х. М.

“Ни пуну недељу дана након покушаја самовољног привођења нашег грађанина Томора Морине, путем нерационалних међународних налога за хапшење који потичу из репресивног Милошевићевог режима, Србија наставља да импресионира с грубим кршењима људских права, цртајући пресуде за наше грађане, без поштовања било каквих норми и принципа међународних конвенција, чији је она део”, каже Тахири.

Тахири додаје да је Х. М. последњи случај против које су српски правосудни органи спровели кривични поступак без његовог знања.

Према Тахирију, тај случај је “у потпуној супротности са законом, и против кога данас постоји опасност да буде ухапшен ако напушта територију Косова”.

“Правосудни систем у Србији, представља наставак истог менталитета Милошевићевог режима. Очигледно је да Александар Вучић није одвојен од Милошевићеве заоставштине. То су јасни сигнали да је Србија далеко од политичке стварности, далеко од принципа правде и тако нешто не може да буде остављено без адресе “, истакао је Тахири.

“Почетком следеће недеље обратићу се институцијама Европске уније са захтевом да се ‘ова неодговорна пракса српске државе, штетна за правду и суседске односе, једном заувек заврши'”, закључио је Тахири.

„Српска стварност

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here