Mesto za reklamu

08.06.2019.

Привремене косовске институције планирају да сруше Саборни храм Христа Спаса у Пришстини и да на његовом месту подигну тзв. музеј геноцида

Лист “Курир” наводи да је овај срамни предлог стигао од председника студентске организације Студентска демократија Меџита Рамуса”,али да, како сазнаје од добро обавештеног извора, иза њега у ствари стоје косовски председник и премијер Хашим Тачи и Рамуш Харадинај.

“Курир” подсећа да је храм од 1999. много пута био оскрнављен и вандализован, 2016. је запаљен и потом претворен у јавни тоалет и сметлиште.

Подсећа се такође и да Универзитет у Приштини није успео да судским путем преузме власништво над земљиштем на којем је црква изграђена.

Из кабинета патријарха Иринеја за лист је речено да је реч “о богослужбеном објекту који се налази на земљишту Српске православне цркве које никада није судски правоснажно оспорено”.

“Епархија (рашко-призренска) планира да, кад се за то стекну услови и финансијске могућности, ова црква буде завршена и стављена у литургијску употребу. Овај храм може једино да буде богослужбени објекат СПЦ… Треба поштовати законске процедуре, право власништва и верске слободе”, истичу у кабинету српског патријарха.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here