Mesto za reklamu

20.02.2019.

Привремене приштинске институције не прихватају дугове после деведесетих које је, како је рекао, Србија узимала „за рат у име Косова“, изјавио је данас за приштински портал „Телеграфи“ министар финансија Бедри Хамза.

Хамза тврди да је Приштина преузела све обавезе за међународне дугове који су, како каже, фактурисани и потврђени оригиналним документима.

„Косово преузима све финансијске обавезе које су легитимна тела ратификовала, од којих је један кредит Светске банке који смо договорили и који плаћамо, за дугове који су се показали као косовски, јер Косово прихвата међународне обавезе“, рекао је Хамза реагујући на изјаву потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, да је Србија до сада отплатила 700 милиона евра косовског дуга и да ће то наставити да ради и убудуће.

Хамза тврди да никада није доказано да су то косовски дугови, пренео је Танјуг.

„Говоримо о зајму од Светске банке, док за друге финансијске послове треба погледати изворне документе од кога су добијени, у ком периоду су добијени и где су ратификовани. Јер после деведесетих Косово нема обавезу. Ако су их узели да финансирају своје потребе, за рат у име Косова, ми нисмо обавезни“, рекао је Хамза.

„Српска стварност“ / Телеграфи, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here