Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

У понедељак у Сремским Карловцима и Новом Саду почиње манифестација “Пролећни Бранкови дани”, којом се обележава 197. рођендан једног од највећих српских песника Бранка Радичевића.

Један од највећих српских песника Бранко Радичевић рођен је 15. марта по старом календару односно 28. по новом. Између та два датума трају “Пролећни Бранкови дани” који се и ове године одржавају у Сремским Карловцима.

Директор “Бранковог кола” Ненад Грујичић каже да у овој години, у сусрет јубиларном 50. Бранковом колу у септембру, крећу и “Пролећни Бранкови дани”.

“Доделићемо свечано ‘Печат вароши сремскокарловачке’, угледну награду која је стара 54 године. То је једна од најзначајнијх награда у Србији и региону. Овогодишњи лауреати су Радомир Стојановић, Јовица Ђурђић, Бранислав Зубовић и Душан Захаријевић”, наглашава Грујичић.

Истиче промоцију књига младих аутора које су штампане управо за Бранков рођендан.

Оне ће бити промовисане у четвртак, 18. марта, у гимназијама Змај Јовиној, Карловачкој и Исидориној.

“Приредићемо предавања о Бранку Радичевићу, Змају и Исидори. Треба рећи да је напор ‘Бранковог кола’ садржан у томе да одржи духовну ватрицу у времену које није наклоњено ономе што називамо лепотом наше егзистенције већ смо благо учарани новим страхом и да кроз тај амбијент ми желимо затегнути и сачувати да не пукне та златоносна нит врхунске културе сремских карловаца кроз време”, поручује директор “Бранковог кола” Ненад Грујичић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here