Mesto za reklamu

14.09.2019.

Традиционалним бацањем шапки у ваздух данас је испред Дома Народне скупштине завршена промоција најмлађих официра Војске Србије. „Ви сте ешалон слободе и суверенитета Србије“, поручио је данас председник Србије Александар Вучић најмлађим официрима Војске Србије, говорећи на свечаности њихове промоције.

„Овај дан свечано прослављамо зато што ви, официри, ступате на најчаснију дужност одбране земље свога народа“, рекао је Вучић.

Он је истакао да су они најмлађи официри у дугој и славној традицији српске војске, коју су исписале величанствене победе, херојски подвизи и славне војсковође.

„Зато поносно стојите пред лицем јуначких предака, свесни за које идеале су наши преци чинили епска јунаштва и подносили највеће жртве“, рекао је Вучић.

„Ви сте ешалон слободе и суверенитета наше отаџбине, и синови и очеви слободе, која је друго име за Србију“, поручио је Вучић.

Вучић је уручио најуспешнијим кадетима официрске сабље и парадне бодеже.

Први у рангу Медицинског факултета ВМА је Стефан Спирић, друга је Јелена Обрадовић, а трећа потпоручник Марина Радовановић.

© Tanjug / TANJA VALIC /Предсдник Србије Александар Вучић на промоцији официра ВС

Први у рангу Војне академије је потпоручник Стефан Милићевић, други је Милош Басарић, трећ Стефан Рашовић.

На свечаности је прочитан и указ председника Републике о произвођењу кадета у чин потпоручника.

© Tanjug / Филип Краинчанић / Генерална проба промоције најмлађих официра Војске Србије на платоу испред Народне скупштине у Београду

Затим је почео летачки програм, у којем су надлетала три авиона Миг-29, три авиона Орао, а затим и три авиона Супергалеб Г4.

Приказан је и нови хеликоптер Х-145М, а затим су у пару надлетели хеликоптери Ми-17.

Летачки програм завршен налетом хеликоптера Гама.

Окупљени су имали прилику да уживају и у музичком програму у извођењу Уметничког ансамбла МО “Станислав Бинички” и Репрезентативног оркестра Гарде.

Затим је уследио свечани строј кадета.

Свечаности је присуствовало и државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here