Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Део професора одржао је протест на Тргу Николе Пашића због, како кажу, ћутања РТС-а. Они траже промену уређивачке политике Јавног медијског сервиса и оставке руководства РТС-а. Придружио им се део опозиције и грађана који суботом протестују на платоу испред Филозофског факултета тражећи бојкот избора. После окупљања заједно су кренули у шетњу до зграде РТС-а где су оставили испред врата Закон о јавним медијским сервисима.

На почетку скупа говорили су научни саветник Института за физику Слободан Првановић и професорка Ирина Суботић, председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић и новинарка Гордана Суша.

“Нама не треба никакво оружје, никакве мотке. Тражимо само да се поштују закони Републике Србије. Оно што ми тражимо јесте да РТС поштује Закон о јавном медијском сервису и да грађане извештава на професионалан и објективан начин што не чине годинама”, рекао је Првановић.

Ирина Суботић каже да је њихово да кажу колико су незадовољни и колико желе да се промени програм, да упозори директора, уреднике и све запослене да су дужни људима, јер се Јавни сервис плаћа, а припада свима.

Проферосор Владан Чокић је рекао да је РТС “стуб режима и да служи у партијске сврхе”.

Представници академске заједнице у више наврата су захтевали промену уређивачке политике Јавног сервиса и смену руководства, наводећи да јавни сервис треба да “служи грађанима а не властима”.

У шетњи ка РТС-у, том скупу се придружила група грађана са протеста у организацији Грађанског отпора.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here