Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Докторат Синише Малог је несумњиво плагијат и рећи да је одлука Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду политички мотивисана је брука и срамота, изјавио је истакнути професор Факултета организационих наука (ФОН) и председник Групе за просперитет Србије (ГЕПС) Јован Филиповић.

Филиповић је поздравио једногласни закључак Одбора за професионалну етику о постојању неакадемског понашања у изради докторске дисертације министра финансија.

„То је једна важна ствар за државу, сви препознају да је јако важно да плагијат морамо да назовемо плагијатом, да морамо да штитимо Универзитет. Универзитет је место на коме су студирали моје деде и бабе, моји родитељи и даће Бог, студираће и моја деца. Десило се једном приликом да је једна студенткиња бранила дипломски ради и њен деда је био присутан, и онда се на крају заплакао када је она дипломирала и рекао је: ‘Знате, ја сам човек са села, ја нисам студирао, али данас сам завршио и ја универзитет.’ Е, зато морамо да бранимо Универзитет, зато морамо да се определимо према оваквом понашању ко год да је та особа која је плагирала“, казао је он.

Професор др Јован Филиповић наглашава да је докторат Синише Малог несумњиво плагијат и да му је жао што се то догодило на његовом факултету.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here