Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Током првомајских празника радно време биће промењено у трговинама, поштама, апотекама…

Већина продавница у суботу ће бити отворена, за разлику од недеље 1. маја, када највећи део неће радити. Ипак, поједини трговински ланци, имаће своје дежурне продавнице, а неки ће радити до 14 часова. Извесно је и да ће радити и поједине мање локалне радње.

Универекспорт, Рода, Идеа и Меркатор и у недељу ће радити, али до 14 часова, док ће Лидл, Макси и Темпо објекти бити затворени тог дана. Супермаркети у тржним центрима радиће уобичајено, с обзиром на то да тржни центри у недељу раде као и иначе.

Од понедељка 2. маја све продавнице и супермаркети ће функционисати по уобичајеном радном времену.

Сви тржни центри ће током првомајских празника радити потпуно нормално, биће отворени од 10 до 22 сата, чак и у недељу 1. маја.

Пекаре традиционално за празнике имају најшареније радно време. Велика већина њих неће радити у недељу 1. маја, док ће у понедељак и уторак неки функционисати уобичајено, већина ће имати скраћено радно време, а биће и оних који ће искористити могућност да не раде.

ЈКП „Градске пијаце“ у Београду је саопштило да ће све пијаце које послују у њиховом саставу радити потпуно уобичајено, током сва три празнична дана, 1, 2. и 3. маја, од 6 до 19 часова.

Сличан распоред очекује се и у другим српским градовима, али је питање каква ће током празника бити понуда на тезгама, посебно у недељу на Први мај.

Скоро све банке ће искористити могућност да споје викенд и празнике, па ће запослени у многим од њих имати четири слободна дана. У суботу ће бити отворене само оне које и иначе раде тим даном, а првих дана маја радиће и оне у тржним центрима и на граничним прелазима.

Скоро све поште биће затворене током празника, од 1. до 3. маја, а поново ће отворити своје шалтере у среду 4. маја.  Почетком наредне недеље радиће дежурне поште, а као и увек, нон-стоп ће 24 сата бити отворена Главна пошта у Београду, у Таковској улици.

Већина државних апотека ће бити затворена од суботе или недеље до уторка. Међутим, дежурни објекти радиће 24 сата, баш као и многе приватне апотекарске установе.

Градски и приградски превоз у Београду ће на први мај функционисати по недељном, редукованом реду вожње, док ће друга два празнична дана, у понедељак и уторак возила саобраћати по суботњем реду вожње.

Паркирање у зонираним деловима Београда ће и за овај празник бити бесплатно. Дакле, неће се наплаћивати у недељу 1, понедељак 2. и уторак 3. маја. На другој страни, гараже и сва друга паркиралишта биће редовно отворена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here