Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, у разговору са министарком за европске послове у Министарству за Европу и спољне послове Француске Натали Лоазо, да Србија остаје посвећена процесу европских интеграција као најефикаснијем начину за унутрашњу трансформацију друштва и подизање квалитета живота свих грађана.

Брнабић је истакла да је стварање стратешког партнерства и чвршћих економских веза двеју земаља велики корак у развоју билатералних и свеукупних односа Србије и Француске.

Француска је, кроз стратешка партнерства, указала поверење напретку Србије и њеним реформским процесима, поручила је Брнабић и додала да је визија Србије наставак унапређења пословне климе и трансформације економије како би она била заснована на знању и иновацијама.

Премијерка је француској министарки пренела захвалност на доследном ставу када је реч о неопходности укидања такси Приштине од сто одсто на српску робу.

Према њеним речима, из Приштине свакодневно стижу недвосмислене поруке да није за дијалог и да је спремна да се служи непопуларним мерама попут такси, које су и највећа препрека нормализацији односа.

Тај проблем су као кључан препознали и наши партнери из Европске уније, оценила је премијерка и додала да у будућности очекује још снажнију подршку напорима наше земље да постане чланица Европске уније.

Лоазо је пренела подршку Француске европској перспективи Србије, која је гарант мира и стабилности у региону, уз напомену да ће та земља  наставити да пружа конкретну подршку Србији кроз Француску развојну агенцију, која ће након данашњег потписивања Споразума, убрзо почети да ради.

Она је наставак конкретне подршке Србији најавила и у процесу реформе јавне управе, економском развоју, као и у области владавине права.

Министарка је изразила уверење да ће у будућности бити настављен раст француских инвестиција у Србији, првенствено у светлу предстојеће посете председника Француске Емануела Макрона Србији.

Брнабић је изразила захвалност на подршци Француске оснивању Националне академије за јавну управу и навела да је ова година, у којој прослављамо 180 година од успостављања дипломатских односа, подсећање на заједничку историју и српско-француско пријатељство, које је темељ за грађење још ближих односа две земље.

Српска стварност“ / Србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here