Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Премијер Албаније Еди Рама и заменик председника Владе Северне Македоније Никола Димитров стигли су у Београд, где ће сутра учествовати у разговорима у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”

Рама и Димитров у четвртак ће са председником Србије Александром Вучићем разматрати предлоге који би додатно унапредили иницијативу “Отворени Балкан”.

Раму на Аеродрому “Никола Тесла” дочекао министар спољних послова Никола Селаковић

Раму је на Аеродрому “Никола Тесла” дочекао министар спољних послова Никола Селаковић.

Раније данас у Београд је допутовао и заменик македонског премијера Никола Димитров.

У изјави за Тањуг по слетању на београдски аеродром, Димитров је поручио да је Северна Македонија, и поред последњих дешавања у тој земљи после локалних избора, потпуно посвећена иницијативи “Отворени Балкан”.

“Долазим у тренутку, када су, као што знате, завршени локални избори у Северној Македонији, који су оставили последице, па и политичку кризу на неки начин. Важно је да пошаљемо сигнал да смо, као држава и влада, потпуно посвећени иницијативи која се родила на Балкану и која има за циљ, пре свега, европски Балкан”, истакао је Димитров.

Димитрова дочекала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић

Како је навео, намерава да предложи да се као важан сегмент у иницијативу унесе и дигитализација и то како она може да помогне убрзању регионалне сарадње.

Вучић ће угостити на вечери Раму и Димитрова, којој би требало да присуствује и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, који завршава званичну посету Србији.

Вучић, Рама и Димитров у четвртак ће најпре у Палати Србија разговарати са представницима компанија из Србије, Албаније и Северне Македоније, а након тога и са представницима Атлантског савета.

Уследиће затим разговор тројице званичника, након чега ће бити одржана заједничка конференција за новинаре Вучића, Раме и Димитрова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here