Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

После 12 дана блокаде и постизања договора са ректорком, студенти из удружења “1 од 5 милиона” вратили су кључеве Ректората.

Главни захтев студената из удружења “1 од 5 милиона” био је да се одреди датум доношења коначне одлуке о валидности доктората Синише Малог, што је јуче и учињено. Ректорки Иванки Поповић јутрос су враћени кључеви Ректората.

Ректорка је рекла да се дошло до заједничког циља – да се омогући редован рад Ректората.

“Могу да кажем да су студенти показали велику чврстоћу у исказивању захтева. Заједно смо на истом задатку да чувамо углед УБ и да покажемо да можемо сами да решавамо проблеме у оквиру академске заједнице. Заједно чувамо УБ и верујем да ће нам шира друштвена заједница помоћи у том послу”, рекла је Поповићева.

Студенткиња Мила Јовановић је рекла да је Универзитет у Београду показао став и интегритет.

“Показао је да је једина слободна институција у држави. Са поносом сада могу да кажем – ја сам студент”, рекла је Јовановићева.

Навела је да је ректорка “положила испит”.

“Преостаје још дипломски који је 4. новембра. Ми смо предали ректорки и чуваркићу да покажемо да чувамо нашу кућу иако не спавамо овде”, навела је Јовановићева.

“Након блокаде чуваћемо ректорку јер су притисци већ почели. Не дамо ректорку. УБ је показао да је институција са великим ‘И'”, рекла је Мила Јовановић.

Ректорка Иванка Поповић је јуче саопштила да упитност и спорост решавања валидности доктората нарушавају углед Универзитета у Београду и затражила од Одбора за професионалну етику да до 4. новембра донесе коначну одлуку о докторској дисертацији министра финансија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here