Mesto za reklamu
  1. 0 04. 2020.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је данас да су војни стручњаци АБХО јединица Оружаних снага Руске Федерације извршили дезинфекцију Војномедицинске академије (ВМА) у Београду.

С обзиром на то да је одлучено да ВМА није адекватна болница за пријем пацијената оболелих од коронавируса, у ту војну здравствену установу упућивани су сви пацијенти којима је неопходна хитна медицинска помоћ, без обзира на врсту здравственог осигурања.

Управо због тога било је неопходно извршити њену дезинфекцију, па су руски војни стручњаци извршили обраду соба посебне намене и обичних соба, као и паркинга и кола хитне помоћи.

Два тима АБХО стручњака дезинфиковала су још два београдска здравствена центра – “Дедиње” и “Звездара”. У једном дану обрађено је више од 157 хиљада квадратних метара у просторијама и 31,3 хиљаде квадратних метара површине око болница.

Руски лекарски тимови настављају са прегледима пацијената у здравственим установама у Београду, Ваљеву, Крагујевцу, Чачку и Ћуприји, при чему су професори Војномедицинске академије из Санкт Петербурга током претходних неколико дана прегледали више од 100 пацијената, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here