Mesto za reklamu

Састанак на највишем нивоу између Београда и Приштине биће одржан сутра, 8. новембра у Бриселу, уз посредовање шефице европске дипломатије Федерике Могерини, саопштила је Служба за спољне послове ЕУ.

  1. 11. 2018.

Федерика Могерини ће бити домаћин састанка између председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија.

“Очекује се да ће Вучић и Тачи на састанку потврдити спремност у интензивирању напора да се постигне правно обавезујући споразум о нормализацији односа, што је од суштинске важности за њихов европски пут”, наведено је у саопштењу.

Председник Србије Александар Вучић је потврдио да ће ићи у Брисел на нове разговоре о КиМ. навео је да очекује од ЕУ да обезбеди спровођење ЦЕФТА споразума, али је у случају приштинских царина приметио да се први пут не помињу две стране, већ се зна ко је кривац.

Хашим Тачи је за Косовапрес истакао да ће сутра у Бриселу бити још један тежак разговор, наводећи да би “радије разговарао са ђаволом, него са Вучићем”. Тачи очекује да споразум буде постигнут и позива политичке партије да покажу више разумевања.

„Српска стварност“ / ЕУ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here