Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у једнодневној посети Руској Федерацији, где се у Сочију састао са председником Руске Федерације Владимиром Путином и том приликом истакао да су односи Србије и Русије на највишем нивоу у историји. Председник је након састанка изјавио да ће цена гаса за Србију остати иста током наредних шест месеци, као и да ће количине гаса из Русије бити повећане у истом периоду.

Председник је посебно истакао да су договорени и елементи дугорочног уговора за испоруку гаса Србији, као и да ће наша земља и после шест месеци, за колико је договорена садашња цена од 270 долара, имати изузетну цену и повећање обима испоруке.

„Постигли смо нешто што смо можда једном поменули и покушали и председник Путин је показао изузетно пријатељство према Србији“, истакао је председник Вучић изразивши посебну захвалност руском председнику на разумевању, као и на срдачном гостопримству.

„Ово је за нас као спас. Нећемо имати проблема ни са струјом ни са гасом, ни са грејањем и укупним снабдевањем. Много нам је помогао председник Путин својим односом“, истакао је председник Вучић и нагласио да сваки састанак са председником Руске Федерације има изузетан значај за нашу земљу, као и да се Србија нада новим споразумима који ће потврдити односе између две земље за које је оцењено да су најбољи у историји.

„Ми смо стратешки партнери и Србија то сматра својом привилегијом“, рекао је председник Вучић и још једном изразио велику захвалност за руску подршку териротријалном интегритету и суверенитету Србије.

„Код нас у региону уочавамо раст провокација и тензија, а посебно се то односи на Косово и Метохију“, нагласио је председник Вучић и додао да је посебно захвалан за подршку Руске Федерације у међународним организацијама и институцијама.

“Што се тиче Косова и Метохије, ви знате да је позиција Русије приниципијелна, да не подлеже тренутној политичкој ситуацији. Ми подржавамо вашу позицију када је реч о решењу косовског проблема и надам се да ће се решити тако што ће одговарати интересима свих људи који тамо живе”, рекао је председник Путин, истакавши и важност војно-техничке сарадње две земље, као и сарадње у међународној арени.

“Наша војно-техничка сарадња је на највишем нивоу. Мислим да ћемо имати нове споразуме у разним сферама”, поручио је председник Вучић и рекао да Србија чека да руски председник поново посети Храм Светог Саве у Београду.

“У прошлости смо много тога урадили заједно и ми вас очекујемо у Храму Светог Саве у Београду у којем смо радове извели заједно”, нагласио је председник и додао да је веома задовољан током разговора.

Током састанка на којем су двојица државника разменили мишљења о бројним економским и политичким питањима у региону и свету, председник

Путин је посебно пожелео председнику Вучићу и успех на наредним изборима у априлу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here