Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Следећи састанак представника власти и опозиције делом ће бити отворен за јавност, а потом ће учесници разговарати по “четам хаус” правилима, сазнаје Танјуг од организатора сусрета.

Представници опозиције најављују да би тај сусрет могао да буде у петак или суботу.

Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић каже за Танјуг да разуме став који су неки од учесника првог разговора изнели у погледу потребе учешћа јавности у ономе што се организује на Факултету политичких наука и да је заједнички договор организатора да део првог наредног скупа, односно обраћање представника политичких организација, буде отворено за јавност.

Како је рекао, план је да се обезбеди и “лајв стрим”, а потом ће уследити расправа са учесницима која би се одржавала по “четам хаус” правилима.

“Да на крају отворимо могућност да новинари узимају изјаве након скупа и да се говори о садржини онога о чему је разговарано, наравно уз поштовање тих правила”, рекао је Антонијевић.

Антонијевић није прецизирао када ће бити одржан следећи састанак представника власти и опозиције, јер су, каже, у току консултације, али је навео да ће следећа тема бити финансирање изборне кампање и функционерска кампања.

“Четам хаус” правило значи да је дозвољено давање изјава медијима и упознавање јавности са темама о којима се дискутовало, али није дозвољено цитирање учесника.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here