Mesto za reklamu

29.11.2018 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председницу Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Републике Италије Марту Гранде, са којом је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону. 

Председник Вучић је изразио задовољство због интензивне и садржајне сарадње Србије и Италије, на нивоу стратешког партнерства. Он је рекао да је Италија прворазредан партнер Србији, како политички, тако и економски, с надом да ће још више италијанских компанија искористити повољно пословно окружење и инвестирати у нашој земљи. Председник Вучић је захвалио за снажну подршку Италије европском путу Србије, којој активно доприносе и италијански парламентарци.

Госпођа Гранде је рекла да је делегација Одбора за спољне и европске послове с разлогом изабрала Србију за своју прву посету, имајући у виду њен значај за будућност Балкана и допринос миру и стабилности у региону.

Говорећи о регионалној ситуацији, председник Вучић је указао на неодговорне поступке Приштине, пре свега на неоправдано увођење таксе од сто одсто на српске производе, које не само да крши правила ЦЕФТА, већ и право на живот Срба на Косову и Метохији. Иако се Приштина оглушује на захтеве из ЕУ и света да укине таксе, он је изразио наду да ће бити довољно разума да се то питање реши и тиме испуне услови за наставак Бриселског дијалога и сачува мир и стабилност у региону.

Председница Одбора италијанског Посланичког дома је похвалила миран и рационалан начин на који Србија и председник Вучић приступају решавању актуелног проблема.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here