Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Културна манифестација “Соколица” годинама се традиционално одржава под покровитељством општине Звечан, а ове године 23. по реду “Соколица 2019“ свечано је отворена у Рајској бањи. У наредних 7 дана бројни уметници из земље и иностранства ће у својим ликовним делима и песмама преточити све лепоте Косова и Метохије.

У прелепом амбијенту Рајске бање, у новоотвореној галерији овог комплекса, свечано је отворена „Соколица 2019“.

Бројним уметницима домаћин „Соколице 2019“  биће КУД Звечан.

„Драго ми је да међу уметницима видим драга, нама позната лица, који из године у годину деле са нама ово парче неба, које је некад и тмурно и облачно“, рекла је Јелена Ђурић, председница КУД Звечан.

Председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић, рекао је да ће зарад садашњости и будућности још једном света косметска земља бити преточена у уметничка дела.

„Част ми је што имам прилику да вам се обратим и што могу у своје име и име општине Звечан све да вас поздравим, да вам пожелим добродошлицу. Срећан сам и изузетно ми је драго што и ове године видим нама драга и позната лица, а уједно поздрављам и оне уметнике који су први пут у нашој општини“, рекао је Тодосијевић.

Културна и историјска богатства, природа Косова и Метохије вечита су и неисцрпна инспирација свим уметницима, како онима из земље, тако и онима из иностранства.

„Ова колонија има јако дугу традицију, читавих 25 година, ја сам често присутна и последњих пар година ми је припала част да будем селектор, што даје једну дозу одговорности“,истакла је Ирина Черњавски Шантрић, ликовна уметница.

„Људи су позитивни, зраче добротом. Задивљена сам песмама са Косова, то је инспиративно за мене“, каже Тања Медарова , ликовна уметница.

У оквиру „Соколице 2019“ одржаће се ликовне колоније и традиционални песнички сусрети. Покровитељи манифестације су Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Звечан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here