Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Представници Савеза за Србију одржали су конференцију за штампу испред зграде Радио-телевизије Србије, у знак подршке студентима против којих је РТС поднео кривичне пријаве због фарбања улаза у зграду телевизије.

Протесту је присуствовало и десетак студената активиста из удружења “1 од 5 милиона”.

Чланица удружења Валентина Рековић искористила је ову прилику да јавно пита директора РТС-а Драгана Бујошевића зашто је поднео кривичну пријаву против студената, уз питање “ко га је натерао да потпише папир са одобрењем да у РТС уђе жандармерија и избацује студенте и грађане?”

Председник Демократске странке и председавајући СЗС-а Зоран Лутовац поновио је да ДС неће учествовати у разговорима о изборним условима са властима.

Лутовац је на конференцији за медије испред зграде РТС-а, којој су присуствовали и други представници СЗС-а Драган Ђилас, Јанко Веселиновић и Здравко Понош, рекао да СНС покушава да увуче опозицију на изборе под садашњим условима, са неким ситним изменама, што чланице СЗС-а неће прихватити.

“Идемо у бојкот, а разговарамо о слободним и поштеним изборима који ће се десити после девет месеци од споразума који постигнемо, а то значи да нема времена за ове сада редовне изборе. Ми не одустајемо”, навео је Лутовац.

Потврдио је да се видео са европослаником Кнутом Флекенштајном, за кога је рекао да “врло добро” разуме ситуацију у Србији.

“Имао сам разговор очи у очи са господином Флекенштајном. Имали смо и раније и имаћемо поново разговоре. Предложио сам да се представници Европског парламента састану са представницима опозиције”, навео је Лутовац.

Према његовим речима, европосланици потпуно разумеју шта тражи опозиција јер је то “утемељено” на извештају Европске комисије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here