Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Српске листе Игор Симић очекује да ће предстојећи избори на Косову и Метохији донети заоштрену реторику албанских лидера у Приштини и нови притисак на Србе, а ће то бити начин, како каже, да преко леђа наших грађана у јужној српској покрајини прикупе поене.

Симић је казао да је Српска листа претходних година показала да је једини истински бедем одбране српског народа и националних интереса, док албански политичари у Приштини немају шта да понуде ни својим будућим гласачима, ни у економском смислу, ни у смислу социјалне и здравствене заштите, ни у било каквој другој перспективи.

“Онда се намеће чињеница да ће албански политичари у Приштини по старом опробаном обичају посегнути за националистичким порукама и сви поени који ће се стицати биће добијени преко леђа обичних Срба на КиМ”, рекао је Симић за ТВ Пинк.

Симић је раније за Тањуг изјавио да ће Српска листа одлуку о учешћу на парламентарним изборима на КиМ, 6. октобра, донети у наредних недељу дана након консултација са председником Србије Александром Вучићем и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.

Председник Вучић рекао је данас да би Српска листа требало да учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији и да на њима победи и бори се за српске интересе.

Ђурић је данас изјавио да Срби у јужној српској покрајини треба да наступе сложно и јединствено, да се окупе око Српске листе и изађу на предстојеће ванредне парламентарне изборе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here