Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да је прекид у бројању гласова из централне Србије у приштинској Централној изборној комисији “шовинистичка фарса” и да на тај начин Приштина жели да прекроји изборну вољу српског народа.

Он је нагласио да Приштина по сваку цену хоће да “угура” пожељне Србе у парламент и да на тај начин добије “послушнике који ће ћутати и климати главом на све што Албанци од њих захтевају”.

Симић је за Тв Пинк истакао да је такав сценарио већ виђен осамдесетих и деведесетих година, када су, како је рекао, са исте чесме воду пила српска и албанска деца, али су се тровала само албанска деца.

“Од самог почетка процеса забележено је сијасет различитих активности са циљем умањења број гласова које је освојила Српска листа, умањење снаге коју српски народ има у својим рукама”, рекао је он.

Додаје да се Приштина досетила да “измишљањем и фарсама” онемогући да Српска листа освоји свих 10 мандата и да тако уруше српско јединство које је показано на протеклим изборима.

Подсећа да је у питању више од 3.700 гласова које су упутили расељени Срби из централне Србије путем поште.

Бројање гласова који су стигли из Србије путем поште прекинуто је због тога што су наводно чланови комисије добили алергију на кожи после контакта са ковертама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here