Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

„Постоји могућност да Српска либерална странка поново буде део Владе Косова,“ рекао је председник те странке Слободан Петровић, истичући да је СЛС, као део Владе у два мандата имала конкретне резултате.

Српска листа нема видљиве резултате

“Резултати су ти који треба да буду најмеродавнији. Нажалост, нисам срећан због чињенице да Српска листа као један од представника српске заједнице нема видљиве резултате који су у интересу те заједнице, и из те чињенице се изводи закључак да је нешто потребно да се мења. Међутим, нисам тај који воли да се бави спекулацијама. СЛС је у два мандата била део Владе, једина смо странка која окупља Србе на Косову и која је имала конкретне резултате. Ми, били или не у Влади радићемо у интересу наших људи. А око даљих догађања у вези са учешћем у Влади, све је могуће,” рекао је председник СЛС-а, гостујући у Јутарњем програму РТК2.

Петровић је најавио да ће и ове године, као једини представник српске заједнице на Косову, учествовати на Молитвеном доручку у САД, и да ће тамо имати састанке са истакнутим личностима, као и са представницима српске заједнице.

Петровић је, поводом 13. годишњице СЛС-а, рекао је да није било лако опстати на политичкој сцени ових година, али да је поносан на постигнуте резултате и поверење грађана Косова.

“Није било лако, ни данас није лако, узимајући у обзир задња дешавања, свима позната на Косову и притиска који се врши на нашу странку. Али, без обзира на изазове, ми смо поносни да смо постигли да имамо видљиве резултате и поверење српске заједнице на Косову, али и осталих. Очекујем да ћемо убудуће имати још већу подршку наших грађана,“ рекао је Петровић.

Било би лакше уз подршку Београда

На питање да ли је теже њима који немају подршку Београда, за разлику од Српске листе, Петровић је одговорио да би било лакше да имају ту подршку.

“Али оно што је темељ СЛС-а је да се обезбеди опстанак и бољи живот наших људи овде, без обзира да ли смо у мањини, а не похвале или неки интерес.”

Што се тиче задржавања и испитивања чланова СЛС-а раније на Мердару, Петровић је рекао да је то оставило “горак укус” и да су они што су намеравали да уплаше њега или његове сараднике погрешили.

“Нисмо добили одговор због чега смо задржани. То потврђује наше ставове да је то само притисак који ће да се врши на нашу странку, али се тиме добија контраефекат. То ће да штети само онима који то организују,” навео је Петровић.

„Тринаесту годишњицу оснивања СЛС ће обележити конференцијом за медије сутра и свечаним састанком главног одбора, а у понедељак ће бити приређена свечану академија и коктел за пријатеље,“ најавио је Петровић.

„Српска стварност“ / РТК2 /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here