Mesto za reklamu

29.06. 2019.

Полиција је у Београду спречила вечерас протестно окупљање испред амбасаде САД, које је због америчке политике према Косову и Србији организовао Покрет Србије Герила, јавио је Радио Слободна Европа.

Један од организатора протеста рекао је за РСЕ да је полиција спречила одржавање скупа пошто су учесници протеста понели пиротехничка средства, димне бомбе и бакље, а није било техничара који би то контролисао.

Позивајући се на полицијски извештај, амбасада САД у Београду упозорилаје ове недеље своје држављане да ће код њене зграде у суботу увече у 20.00 бити одржане демонстрације против политике САД према Србији и Косову.

Амбасада је америчким грађанима саветовала да избегавају део града око зграде амбасаде, да прате извештаје медија, да “избегавају масу” и демонстрације и да пазе шта се дешава око њих.

Држављанима САД је препоручено и како да се обрате амбасади за помоћ уколико им буде потребна.

Амбасада САД: Упозорење америчким грађанима у Београду

Преносећи упозорење амбасаде САД, неколико београдских медија навело је да је покрет Герила непознат јавности и да се једном појавио у “слободној зони” опозиционог протеста “Један од пет милиона” у центру Београда.

Председник тог покрета привођен је прошле године због коментара против председника Србије Александра Вучића, а покрет се оглашавао и против опозиције, пише у извештајима медија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here