Mesto za reklamu

05.08.2019.

Русија као стратешки партнер ће нам и даље пружати моногоструку подршку, изјавио је начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, наводећи да имамо подршку руске војске за изазове на КиМ.

Мојсиловић, који је био у службеној посети колегама у Москви, рекао је за „Новости“ да су посебно анализирали ситуацију на КиМ и да је навео да једнострани потези Приштине угрожавају безбедносну ситуацију.

„Добили смо подршку од руског војног руководства око тога како радимо у вези са Косовом. Наравно да смо посебно заинтересовани за безбедност Срба, не само на северу КиМ, већ у целој покрајини“, рекао је он.

Када је реч о припадницима Исламске државе који се враћају у регион, генерал Мојсиловић каже да се будно прати њихов повратак.

„Када је реч о борцима са Балкана, у редовима ИД најбројниј су они са КиМ, затим Бошњаци из БиХ, а има и оних који живе у Рашкој облати”, навео је Мојсиловић.

Што се тиче миграната који желе да се докопају Европе, каже да се њихов број смањује, али да је тренд тог феномена непредвидив.

„Турска је успела да задржи велики број избеглица. Ми се трудимо да имамо под контролом тзв балканску руту миграната. Тренутно их је у Србији око 4.000“, казао је он.

На констатацију да НАТО на крије подозрење када су у питању наши маневри са Русијом, начелник Генералштава ВС каже да на примедбе које долазе са Запада истиче да смо ми отворени и спремни за сарадњу и да вежбамо са свима.

„Суштина тих активности је да нам та сарадња користи подизањем квалитета наших јединица“, реако је генерал Мојсиловић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here