Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Одбојкаши Србије савладали су Аустрију са 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) у мечу последњег кола Групе Б на Европском првенству које се игра у Белгији, Француској, Холандији и Словенији. Противник наших одбојкаша је селекција Чешке. Меч је на прогаму у суботу од 17.00 часова.

Наши одбојкаши лако су сломили отпор Аустријанаца. Снажним сервисима пореметили су пријем противника, и тако одаљили њихове средњаке од мреже. То је олакшало игру у пољу, па су одбојкаши Србије лакше освајали поене. У другом и трећем сету противник је користио опуштања у игри наше екипе и тако успевао да буде у егалу. Ипак, наши су брзо реаговали, појачавали темпо и тако ломили противника. Овом победом остварили смо максималан учинак у групи и са првог места идемо у наставак такмичења.

После почетног „одмеравања” снага наши су заиграли агресивније. Предност је почела да расте. Селектор противника је покушавао тајм-аутима да повеже игру своје селекције, али није успео. Аустријанци нису имали решења за игру наше селекције, која први сет добија са 25:16.

Други сет донео је нешто бољу игру противнка. Наши су спорије ушли у овај период и дозволили противнику да дође до три поена предности, 6:3. Полако смо појачавали темпо, а до изједначења одбојкаши Србије су дошли при резултату 11:11. Потом су наши преузели вођство, које нису испуштали до краја сета 25:22.

Трећи сет донео је велику борбу, наши су успели да поведу са три разлике, али не и да сломе противника. Аустријанци, жељни надигравања, су појачали темпо, а до изједначења су стигли средином сета – 14:14.

Ипак наши нису дозволили противнику да преокрене резултат, експресно враћају предност од два поена, коју су сачували до краја сета и меча – 25:20 у трећем сету.

Противник Србије у осмини финала је селекција Чешке, која је била четврта у Групи Д. дуел је на програму у суботу од 17.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here