Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упознао је данас амбасадора Аустрије у Београду Николауса Лутеротија са безбедносним, социјалним и политичким проблемима са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији.

Ђурић се посебно осврнуо на одбијање привремених приштинских власти да укину таксе на српску робу и поред недвосмисленог апела међународне заједнице.

Политички представници косовских Албанаца, како је нагласио, тиме доказују да се на њих не може рачунати као на кредибилне и конструктивне саговорнике у проналажењу одрживог решења у односима Београда и Приштине.

Он је, такође, изразио забринутост због наставка процеса дестабилизације услед новог једностраног потеза Приштине – усвајања Закона о статуту „Трепче“, нагласивши да ће и евентуална примена тог закона негативно утицати на дијалог о нормализацији односа.

Србија неће дозволити директан покушај отимања „Трепче“ и угрожавања опстанка српског народа на Космету, поручио је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је истакао да је Аустрија важан партнер Србије у изазовима са којима се суочава у обезбеђивању стабилности и просперита у региону, изразивши захвалност амбасадору Лутеротију на активној улози коју његова земља има у том процесу.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here