Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Одбојкашице Србије савладале су Туркиње са 3:1 по сетовима 23:25, 25:19, 25:22, 25:22 и тако освојиле прво место у Групи А Европског првенства.

Велика борба. Наше девојке изгубиле први сет, потом заиграле одлучније, преокрениле резутат и извојевале важну победу, која им је обезбедила прво место уз максималан учинак у групи. Домаћину није помогло фанатично навијање публике, наше одбојкашице су биле боље и заслужено су славиле.

Сјајан меч приредиле су одбојкашице Србије и Турске. Поени су се освајали у серијама, Туркиње су пружиле велики отпор. Ипак, до изражаја је дошао бољи квалитет наше селекције. Сконцентрисаније су била наше девојке у одлучујућим моментима, а превагу је донело искуство и квалитет пре свих Тијане Бошковић, Бранкице Михајловић и Маје Огњеновић.

Зоран Терзић је правовременим тајм-аутима успевао да повеже наше редове у моментима када су Туркиње претиле. Међутим, девојке су успеле да одбију нападе домаћина и умире навијаче.

Након губитка првог сета, Српкиње су успеле да направе преокрет и освоје наредна три сета. Најубедљивији је био управо изједначујући, други сет, потом су сјајном игром успеле да освоје и наредна два.

Најефикаснија у нашој селекцији била је Тијана Бошковић са 20 поена, док је један мање забележила Бранкица Михајловић. У пораженој екипи Еда Ердем Дундар је имала скор од 16 поена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here