Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Женска репрезентација Србије освојила је златну медаљу у тимском такмичењу пиштољем последњег дана Европског шампионата и наша химна се поново слушала у „Дворани стогодишњица“ у Вроцлаву. Тим Србије чиниле су Зорана Аруновић, Бобана Момчиловић Величковић и Јасмина Миловановић.

Стрелци Србије су наставили успешне наступе на Европском шампионату и низу освојених медаља додали још једно одличје у надметању ваздушним пиштољем за даме.

Наша земља је вишеструки шампион Старог континента у овој дисциплини, а на трон се вратила после три године.

Последњу златну медаљу пре данашње Србија је освојила 2017. у Марибору. Као и у Марибуру, за Србију су у Вроцлаву гађале Зорана Аруновић, Бобана Момчиловић Величковић и Јасмина Миловановић.

Србија је на почетку данашњег програма освојила прво место у другој фази екипних квалификација и пласирала се у меч за злато, у коме је одмерила снаге са Пољском. Србија је у квалификацијама „упуцала” 574 круга, Пољска два мање.

У финалу се, као и у такмичењу миксева резултати сабирају после сваког хица, бољи тим у серији добија два поена и тако док неко не скупи 16 бодова. Пољска је водила на почетку 4:0, 6:2, а после неколико преокрета Србија је славила тријумф са 16:12.

Бронзану медаљу је освојио тим Немачке која је била прецизнија од тима Италије.

Протеклих дана наши стрелци су освојили бројна одличја и начинили низ успеха у неколико дисциплина. Златном медаљом окитила се Бобана Момчиловић-Вељковић у дисциплини ваздушни пиштољ. Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су сребрну медаљу у дисциплини мешовити парови пиштољ. Андреа Арсовић освојила је бронзану медаљу у такмичењу ваздушном пушком и изборила и олимпијску квоту за Токио, шесту за српско стрељаштво.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here