Mesto za reklamu

26.03.2020.

У току ноћи у Србији су преминула још два пацијента код којих је био потврђен вирус ковид 19, објављено је данас на сајту Министарства здравља.

У питању је К.С. (80) који је био хоспитализован у Клиници за инфективне и тропске болести КЦС и који је последњих неколико дана био на респиратору, а доктори су уложили максимум током његовог лечења.

Он је иначе је боловао од кардиомиопатије, имао је хипертензију, хроничну опструктивну болест плућа и дијабетес мелитус.

Друга жртва је женска особа П.Б. (62), која је била хоспитализована у Клиничком центру Ниш и која се налазила на респиратору и под сталном пажњом медицинских тимова, који су учинили све да је спасу.

Како се наводи, ипак је дошло до леталног исхода, а преминула је хронично лечила артеријску хипертензију и дијабетес, као и реуматоидни артритис. У Србији је укупно од вируса корона преминуло шест особа.

До сада су у  Србији заражене 384 особе, а жаришта су Београд, Ваљево и Ниш – Београд 158, Ниш 40, Ваљево 38, Нови Сад 21, Чачак 13, Крагујевац 12, Ћуприја и Крушевац по десет заражених. У осталим градовима је регистрован једноцифрен број – саопштило је Министарство здравља.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here