Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са министром спољних послова Венецуеле Хорхеом Ареасом, који борави у билатералној посети Републици Србији.

Дачић је том приликом изразио задовољство због посете и пренео  да Србију и Венецуелу карактерише дуго пријатељство, које се огледа и у међусобнoj подршци на међународном плану.

Он је захвалио на принципијелној позицији Венецуеле по питању Косова и Метохије, као и гласању против пријема тзв. Косова у Интерпол и Унеско.

Први потпредседник Владе пренео је да Србија води принципијелну политику засновану на поштовању међународног права, немешања у унутрашње ствари суверених држава и решавања спорова мирним путем.

Дачић је истакао да Србија разуме тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и поздравио дијалог као начин да се дође до трајног решења кризе у тој земљи.

У конструктивном и пријатељском разговору изражена је обострана спремност и интерес за унапређење економске сарадње, која заостаје за добрим политичким односима, уз констатовање обостране спремности за наставак сарадње на мултилатералном плану.

Ареаса је захвалио Влади Републике Србије што разуме тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и пружа подршку мирном решавању кризе кроз дијалог.

Он је информисао о последњим дешавањима у земљи и активностима које се предузимају у циљу спречавања даље ескалације сукоба.

С тим у вези, Ареаса је подвукао да се Влада Венецуеле залаже за дијалог, као једини начин за постизање трајно одрживог решења, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here