Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Кошаркаши Србије савладали су Италију са 71:65, у првој утакмици на турниру у Шенјангу. Орлови држали предност током читавог сусрета, Италијани у финишу смањили резултат. Наредни противник на турниру биће селкција Новог Зеланда (недеља, 13.30).

Кошаркашка репрезентација Србије успешно је започела наступ на турниру у Шенјангу, пошто је савладала селекцију Италије са 71:65.

Имали су изабраници селектора Ђорђевића предност током већег дела сусрета, али суИталијани у финишу искористили лежерност српског тима и дошли до неизвесне завршнице.

Србија је кренула са петорком Јовић, Богдановић, Бјелица, Бирчевић и Милутинов, док у игру нису улазили Владимир Лучић и Бобан Марјановић.

“Орлови” су већ у првој четвртини стекли двоцифрену предност и чували је све до последње деонице, када су Италијани серијом од 17:0 стигли и до вођства (64:65).

Ипак, Србија је показала карактер у финишу, а утакмицу је резултатски решио Стефан Јовић, тројком, трећом на мечу, у последњем минуту сусрета.

Сви играчи који су играли уписали су се у листу стрелаца. Богдан Богдановић био је најефикаснији у српском тиму са 15 поена (три тројке), Јовић је додао 11, а Немања Бјелица 10. У тиму Италије истакли су се Белинели, Галинари и Хакет.

Занимљиво је да је ово био други припремни меч између Србије и Италије, иако се обе екипе налазе у итој групи на Мундобаскету у Кини.

Наредни меч на турниру у Шенјангу Србија игра за два дана, а противник је Нови Зеланд.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here