Mesto za reklamu

06.09.2019.

Република Србија, Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) су постигли договор о томе да се 34,58 одсто акција Комерцијалне банке, које су у власништву ЕБРД-а и ИФЦ-а, прода Републици Србији.

По окончању трансакције, Република Србија ће имати 83,23 одсто акција Комерцијалне банке, наводи се у саопштењу ЕБРД-а, објављеном на званичном сајту те финансијске институције са седиштем у Лондону.

Трансакција ће уследити након што је Република Србија 26. јуна откупила 6,89 одсто акција од фондова Сведфанд и ДЕГ-а.

Трансакцијом се завршава консолидација власничке структуре Комерцијалне банке, а Републици Србији ће омогућити да понуди на продају укупно 83,23 одсто акција Комерцијалне банке у текућем процесу приватизације банке, преноси Танјуг.

Како се додаје у саопштењу, ЕБРД и ИФЦ, заједно са Републиком Србијом, активно су подржавали опоравак и развој Комерцијалне банке у последњим годинама, што је резултирало снажним комерцијалним и финансијским резултатима које је банка успешно реализовала у 2017, 2018. и првој половини 2019. године.

Република Србија, ЕБРД и ИФЦ су уверени да је Комерцијална банка у доброј позицији да оствари успешну приватизацију, што ће ићи и на корист њених клијената, српског банкарског сектора у целини, као и Републике Србије, закључује се у саопштењу.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here