Mesto za reklamu

Гали Јовановић, солисткињи балета Државне опере из Беча уручено је признање чији је циљ да наше балетске уметнике који раде у иностранству врати у Србију. Награду “Вип позива” додељује Београдски фестивал игре.

01.11. 2018.

Успешна каријера Гале Јовановић започета је у Бечу, у ансамбу балета Бечке опере. Звезда је представа “Крцко Орашчић”, “Дон Кихот”, “Лабудово језеро” у кореографијама неких од највећих балетских имена. Прве балетске кораке направила је у Београду у ком никада није наступила.

 

Гала истиче да 13 година живи у Бечу, али да сваки пут када дође у Београд преплаве је емоције. “Волела бих једном да наступим на београдској сцени, да ли то било Народно позориште или Центар Сава, да једном одиграм пред својом публиком”, каже Гала.

Ипак играла је на неким од најпрепознатљивијих локација Беогада у филму “Престоница”, када је била заштитно лице 15. Београдског фестивала игре. Шеснаести фестивал је већ у припреми. Најављен је на Сајму сценских уметности у Шангају.

“У Шангају влада велико интересовање за тај филм који, не само да нам је довео Галу у Београд и представио је већ на неки начин представља и наш град”, напомиње Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг.

За младе уметнике боре се и друге европске земље сведочи Аја Јунг која је недавно била члан жирија балет театра Сан Карло у Напуљу.

Најстарија европска балетска оперска кућа недавно је организовала аудицију за пријем нових балетских играча на којој је учествовало више стотина младих из Италије, али и Европе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here