Mesto za reklamu

08.03.2020.

Новаче, твоји баба и деда су поносни на тебе. Они су били поносни на своја племена, на своју Црну Гору, на свој српски народ, рекао је Срђан Ђоковић, после критика на рачун његовог сина Новака зато што је подржао литије у Црној Гори.

Одлука најбољег тенисера света Новака Ђоковића да стане у одбрану српских светиња у Црној Гори и подржи братски народ који недељама уназад протестује због због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, није наишла на одобравање међу појединцима у региону, преноси Телеграф.рс.

Неки су га чак јавно и отворено критиковали због тога, као на пример новинар из БиХ Драган Бурсаћ, који га је оптужио за „великосрпски национализам“.

У одбрану једног од највећих спортиста света у историји стала је његова породица, тачније отац Срђан Ђоковић који је поручио да Новак нема чега да се стиди јер је урадио праву ствар.

​„Новаче, твоји баба и деда су поносни на тебе. Они су били поносни на своја племена, на своју Црну Гору, на свој српски народ. Новаче, твоји мајка и отац су поносни на тебе. На твој рад, на твоје понашање, на твој однос према сваком човеку на свету без обзира ком народу припада. Новаче, твоја браћа су поносна на тебе. Новаче, твој народ српски је поносан на тебе“, поручио је Срђан Ђоковић.

 Novak Djokovic

 @DjokerNole

Поздрав и подршка за братски народ у Црној Гори

Потом је и додатно објаснио зашто је његов син учинио исправну ствар.

„Право сваког човека на целом свету је да се изјашњава како хоће, којем народу припада и то је право које нико никада никоме не може одузети. И онима који се изјашњавају као Црногорци нико то не оспорава нити им може одузети. Али ни нама, Србима, нико не може одузети идентитет, слободу изјашњавања, корене, цркву. Без тога народ ниједан не постоји нигде и никада. Зато пуна подршка српском народу у одбрани идентитета, цркава и порекла у братској Црној Гори“, закључио је Срђан Ђоковић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here