Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Министар полиције Небојша Стефановић је на конференцији за медије рекао да протест “Сви као један – 1 од 5 милиона” протиче без инцидената. Истакао је да је полиција у складу са законом у згради Народне скупштине.

Небојша Стефановић је рекао да су се уочи данашњег дана у јавности пласирале неистине о томе да ће полиција блокирати путеве ка Београду, онемогућавати железнички и аутобуски саобраћај, хапсити лидере опозиције или слати тајну полицију међу демонстранте и организовати нереде.

Указао је да се ништа од тога није догодило и да протест протиче у миру.

Стефановић је рекао да се распитао у Београдској аутобуској станици и да је данас око 700 аутобуса пристигло у Београд. Истиче и да ниједан воз није ни застао ни успорио.

Рекао је да полиција није зауставила ниједан аутобус и комби са путницима. “Свако ко је желео да дође имао је могућност и начин да дође, али то је била кампања која је требало да направи припрему и покаже како су угрожени и да се нешто страшно спрема против њих”, рекао је министар.

Указао је да се Народна скупштина и иначе штити и да је полиција деценијама у њој присутна. Рекао је да су јединице полиције данас дошле у складу са законом и позивом Народне скупштине.

“Шта је проблем у томе да полиција буде у парламенту и спречи да се спали зграда парламента? Десило се раније, спаљена је. Десио се и упад у РТС и нећемо никоме више то дозволити”, поручио је Стефановић.

Стефановић је рекао да је на протесту било око 7.300 људи у тренутку када их је било највише. Навео је и да ће се председник изјаснити о захтевима, који су, како министар полиције оцењује, “више него смешни”.

Рекао је и да је председник размишљао да ли да се обрати јавности, јер је протест најављен као највећи скуп опозиције икада. “Пошто је чуо језик мржње, решио је да се не обраћа и не бави овим скупом”, рекао је министар Стефановић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here