Mesto za reklamu

11.04. 2019.

Полиција тренутно нема значајнијих индиција да би могло доћи до већег нарушавања јавног реда и мира ни на вечерашњем митингу Александра Вучића у Новом Саду, нити у суботу на протесту опозиције у Београду, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

“Очекујем да ће све проћи у најбољем реду и да ће грађани Србије показати одговорност, чак и ако неки од организатора скупова то не показују, и да ће се понашати у складу са законом и ненасилно”, рекао је Стефановић новинарима после сусрета са министром унутрашњих послова Чешке Јаном Хамачеком.

Он је демантовао тврдње које се појављују у делу јавности да ће полиција онемогућити, различитим врстама притисака, аутобуске превознике да довезу грађане из унутрашњости Србије на протест у Београд.

“Сви могу слободно у Београд. Нисмо вршили притисак ни на кога”, рекао је Стефановић.

На питање да ли је истина да полиција тражи од железнице податке о групама које организовано купују карте за путовање у Београд у суботу, Стефановић је одговорио да је циљ тога добијање информација о свим људима који долазе у већем броју, где ће и кад да се сакупљају, као би се обезбедило одвијање саобраћаја.

Треба да се избегне негодовање људи зашто негде не могу да прођу, објаснио је он, поручујући да је циљ полиције да се “ником ништа не догоди” и да протеклих месеци, колико се протести одржавају, никад нико није блокиран.

Министар унутрашњих послова потвдио је за Н1 да је полиција забранила скуп који је за суботу најавио власник телевизије Пинк Жељко Митровић и нагласио да је у образложењу врло јасно речено да МУП не жели да дође “до било каквог подизања тензија”.

Због тога смо забранили скуп, дизање тензија не иде ником у прилог, указао је он.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here