Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да Министарство унутрашњих послова наставља снажне активности које треба да спрече такозвано Косово да постане део Интерпола.

Стефановић је, одговарајући на питање Тањуга шта наша држава предузима да би спречила пријем, истакао да МУП, у сарадњи са другим државним органима, још од претходне седнице Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, води кампању и разговара и са представницима земљама које су тада гласале за пријем такозваног Косова, али и наравно са државама које су биле уздржане или против.

„У разговору са свима указујемо на чињенице и околности које би могле да доведу до нарушавања полицијског интегритета Интерпола уколико би такозвано Косово постало део ове полицијске организације. Истичемо и политичке и правне, као и полицијске разлоге који би били прекршени, уколико како би се направила овакав врста преседана”, истакао је Стефановић.

Како објашњава, поред политизације Интерпола, постоји и велика забринутост због јачања криминала на територији Косова и Метохије и могуће доступности базе података Интерпола криминалцима и људима у чије руке, попут терориста, ти подаци никада не би смели да доспеју.„Такође, хоћемо да покажемо и да поштујемо територијални интегритет наше земље, затим Резолуцију 1244 и друге норме Уједињених нација које примењује Интерпол. Наш задатак и наш посао је да заједно са свим земљама света поштујемо закон, интегритет Интерпола, као и да не дозволимо политизацију ове полицијске организације. На тај начин штитимо слободу и безбедност грађана Републике Србије, али и других држава света”, рекао је Стефановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here