Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Стефан Миленковић, виолиниста са светском репутацијом, свирао је вечерас Брамсове сонате уз пратњу Рохана де Силве, пијанисте из Шри Ланке на сцени “Коларца”. Био је то први солистички концерт нашег цењеног виолинисте у Коларцу после 2001. године.

Виртуозним музицирањем славни виолиниста је оправдао посебан статус код београдске публике и овацијама је испраћен са сцене.

“Трудим се да стално напредујем не само као музичар већ и као људско биће у целини. Не верујем у било какве вештачке начине за одржавање каријере, већ у квалитет који могу у континуитету да понудим на сцени. Људи то, на моју радост, умеју да цене”, рекао је Миленковић.

Врсни уметник напомиње да је на вечерашњем концерту најзанимљивији моменат за публику био Брамс. Према његовим речима, класична музика је безвремена вредност која ће остати заувек.

“Нека стара мајсторска виолина практично нема цену… Она остаје заувек дело мајстора без обзира на то што данас можете да купите електричну виолину… Иста је ствар и са класичном музиком. Увек ће бити људи који ће желети да слушају класичну музику у живом извођењу. У ствари, сигуран сам да класична музика свима прија у неком моменту…”, рекао је Миленковић.

За њега интензивна технолошка револуција не представља велики изазов за класичну музику.

“Технологија данас празни људе. Ми заправо данас велики део времена трошимо на пуњење енергијом свих тих силних апарата. Са друге стране, никада могућности за представљање оног што радите нису биле веће. Хиљаде људи могу да виде неког младог виртуоза како свира свој иструмент на екрану мобилног телефона. Млади музичари су свесни тога и најбољи начин промовишу свој таленат и рад”, рекао је Миленковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here