Mesto za reklamu

14.03.2020.

Црногорска Управа за имовину добила је податке од свих подручних јединица о укњижби верских објеката, осим још которског катастра.

Ако се укаже потреба, биће затражена допуна документације, изјавио је директор Управе Блажо Шарановић.

Он је за Викенд новине рекао да је Управа 27. јануара упутила допис Управи за некретнине да доставе документацију о уписима свих верских заједница и додао да је сасвим извесно да ће тражити допуну документације од подручне јединице у Никшићу, преноси РТЦГ.

“Добили смо документацију која се само односи на имовину која је уписана на државу. Дакле, немамо податке за верске заједнице. Ово је само један пример за који смо утврдили да нисмо добили сва потребна документа и где ћемо се обратити Управи за некретнине за допуну. Да ли ће тога бити још, показаће се након детаљног увида у документацију која нам је достављена”, казао је Шарановић.

Након комплетирања документације и њене анализе, Управа за имовину ће припремити информацију за Владу Црне Горе о спроведеним активностима, рекао је Шарановић.

“Наглашавам да је реч о иницијалним, припремним активностима за спровођење Закона о слободи вероисповести које се односе на све верске заједнице, без изузетка”, казао је Шарановић.

Шарановић је недавно рекао да Управа за имовину нема ни приближан податак којом имовином располажу верске заједнице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here