Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Србија савладала Литванију у Каунасу, овога пута са 95:91. Богдан Богдановић са 27 поена (пет тројки) водио “орлове” до победе на гостујућем терену. Одличне партије у тиму Саше Ђорђевића пружили Никола Јокић и Немања Бјелица. Следи учешће на Акрополис купу у Атини, где ће противници Србије бити Грчка, Италија и Турска.

Још једну добру партију одиграла је селекција Србије и забележила нову победу у склопу припрема за Мундобаскет у Кини. У Каунасу, пред више од 15.000 домаћих навијача, савладана је Литванија са 95:91, а најзаслужнији за тријумф Салетових “орлова” био је Богдан Богдановић.

Бек Сакрамента постигао је 27 поена, уз пет погођених тројки, док је велику подршку имао у Николи Јокићу (14 поена) и Немањи Бјелици (11 поена, три тројке). У противничком тиму Валанчијунас је постигао 18 поена.

Богдан Богдановић и Никола Јокић најбољи у тиму Србије

У одсуству капитена Теодосића због повреде, у првој петорци су били Мицић, Богдановић, Милосављевић, Бирчевић и Марјановић. Никола Милутинов био је у цивилу, док у игру није улазио Владимир Лучић.

Литванија је боље почела меч, али српски кошаркаши нису дозволили противнику да се одлепи на већу разлику, већ су држали прикључак до средине друге четвртине. Уследио је период најбоље игре “орлова”, па је разлика у једном тренутку износила и десет поена.

Ипак, у трећој деоници уследио је пад, нарочито када је игра у одбрани у питању, што Литванци користе и поново долазе до предности. У тренуцима када је претило да противник побегне на озбиљнију разлику, Бјелица је погодио две важне тројке и оставио свој тим у игри.

У последњих пет минута ушло се са нерешеним резултатом, али је Србија у завршници боље одиграла у одбрани и захваљујући поенима Богдана Богдановића стигла до друге победе у три дана над великим ривалом.

Селекцију Србије сада очекује пут у Грчку, где ће противници на Акрополис купу у Атини бити Грчка, Италија и Турска.

Србија: Богдановић 27 (пет тројки), Марјановић 4, Милосављевић 7, Радуљица 10, Симоновић 9, Јовић 6, Бјелица 11, Гудурић 4, Јокић 14, Мицић 3, Бирчевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here