Mesto za reklamu

30.04.2019.

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи позвао је САД да се укључе у дијалог Београда и Приштине, јер без њих тих преговора не може бити.

Након берлинског самита, који су иницирали немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон, Тачи каже да се показало да они који желе да организују скупове на ту тему „немају појма, а ни визију“.

Од наредног састанка у Паризу, 1. јула, Тачи очекује да ће бити боље припремљен.

„Позивам САД да се укључе, јер не може бити дијалога и преговора са Србијом без њиховог учешћа. Важно је да су САД спремне да организују такве састанке и у Америци. Понављам да је писмо америчког председника оквир, а садржај водич за споразум између Косова и Србије. Други желе да организују такве састанке, али немају никакву идеју или визију“, рекао је Тачи, пренела је приштинска „Газета блиц“.

За берлински самит Тачи каже да је био рутински скуп са 10 говорника, подсетивши да је Приштина јасно ставила до знања да Србија треба да призна косовску независност.

Говорећи о питању визне либерализације, Тачи је рекао да је то питање, које је поставила Приштина, било веома фрустрирајуће.

„Српска стварност“ / Газета блиц, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here