Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је данас да безусловно треба наставити дијалог између Београда и Приштине.

На конференцији за новинаре по повратку из САД, где је присуствовао традиционалном Молитвеном доручку, Тачи је позвао косовску владу и коалиционе партнере да поштују захтев САД о суспензији такси, пренео је РТК2.

„У исто време, ја сам јасно потенцирао да дијалог мора да се одвија безусловно, без сметњи и условаљавања Србије. Зато мислим да овај савет треба да се поштује. Не мислим да се таксе потпуно укину, већ да се пронађе могућност за привремено укидање“, нагласио је Тачи.

Хашим Тачи каже да сви сносе оговорност за доношење такве одлуке и позива партијски спектар да размишљају рационално, мирно, паметно и стратешки.

Косовски председник је подсетио на оно што потенцирају председник САД Доналд Трамп, амерички амбасадори на Косову и Србији, као и сви службеници администрације САД,  да „Косово треба да буде одговорно у својим државним ангажовањима, да чува партнерство са свим државама које су помогле и које су биле уз грађане Косова у свим околностма, а те државе су САД, земље ЕУ и државе НАТО пакта“.

Тачи је додао да је Косово на прагу обележавања једанаестогодишњице од независности, и да ће све институције Косова бити ангажоване да прослава прође у најбољем могућем реду.

 „Српска стварност“ / РТК2, Радио КиМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here