Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић у интервјуу за Објектив признала је само део оптужби које јој се стављају на терет, док је за остало оптужила некадашњег министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића.

Хркаловић је оптужила Стефановића да је “остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице”, да је лично штитио клан Вељика Беливука и да је наместио случај “Јовањица”.

Она тврди да је све радила по налогу Стефановића и да је била уверена да он о свему обавештава председника.

“Стефановић је остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Вучића и чланова његове породице. Читао је транскрипте разговора мимо председниковог знања, њему иза леђа. Тражио је да му се достављају ти транскрипти. Није предузео контраобавештајну заштиту председника нити је обавестио БИА, да они предузму мере. Тамо где има прислушкивања и читања туђих комуникација неовлашћено, тамо има свега”, рекла је Хркаловић за Објектив.

Она је додала да не зна “како Стефановића није срамота”.

“Има ли он образ, част? Председник је њега направио, измислио га је. Стефановић није постојао на политичкој мапи. Дугује му све што има у животу. И да му уради овако нешто? Не постоји срамније дело од тога. Председник има много велико срце и лако прашта људима. А онда ту његову доброту неки људи помисле да могу да злоупотребе. Мислим да је Стефановића моћ баш ударила у главу. Глад за новцем, љубомора, сујета, комплекс ниже вредности. То је за мене оцеубиство”, рекла је Хркаловић.

Она је навела да је њена грешка и кривица што никада није позвала председника Вучића да га пита да ли га је Стефановић “обавестио о томе и томе”.

”Ја сам све време имала утисак да министар обавештава председника и спроводи његову контраобавештајну заштиту по закону”, тврди Хркаловић.

Она је оптужила Стефановића да “није подносио Андреја Вучића” и да се трудио да му загорча живот на сваком кораку.

“Не би ме чудило да је све ове измишљене приче о Андреју у опозиционим медијима сам Стефановић пласирао. Не би ме чудило да је пласирао и ове неистине о мени, да сам радила против председника и његове породице”, рекла је Хркаловић.

Рекла је и да су аферу “Јовањица” “монтирали Небојша Стефановић и Слободан Миленковић, а сматра да је то урађено у договору са страним службама.

”Уплетоше Андреја Вучића ни кривог, ни дужног у то. Када је хапшен Предраг Колувија на аутопуту, шта је тамо радила београдска полиција, ван територије за коју је надлежна? Зашто нису отворили оперативну обраду?”, упитала је Хркаловић.

“А онда противправно задрже то лице, да би тек накнадно стигло решење о задржавању и наредба за претрес. Колувији су истог момента узели телефоне. Ако су му узели телефоне, како је онда он обављао те позиве, ка Андреју и не знам коме? Није могао да обавља те позиве јер су телефони били код оперативаца који су их чачкали”, тврди Хркаловић.

Она је рекла и да је “Беливуков клан штитио нико други, до Небојша Стефановић лично”.

“Штитио га је док председник Вучић није сазнао за то и док их није све помножио са нулом. Једино Стефановића Беливук није споменуо у свом исказу. Стефановић је то радио зарад својих личних интереса, мимо било чијег знања”, рекла је Хркаловић.

Како је рекла, дошло је време да суд пита Небојшу Стефановића за, како тврди, опструисање доказа у случају убиства на шинама, а не мене или неке друге невине појединце”.

“Дошло је време да он коначно преузме одговорност за своје поступке, и као мој бивши шеф и као мушкарац, а не да ја робијам због његових недела”, рекла је Хркаловић.

Како даље тврди, извештај о препискама са Беливуковог телефона каснио је у тужилаштво и суд зато што је такво било наређење Стефановића лично.

Она је рекла да су се у тим препискама помињали Стефановићево име и функција.

“Јасно је да је то био мотив за одуговлачење. Стефановић не само да уместо мене треба да седи на оптуженичкој клупи, него и за још неке судске процесе, где невини појединци седе уместо њега, као и за још неколико ставки које још нису стигле до суда”, рекла је Хркаловић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here