Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

На завршној вечери програма Universal Artists фестивала у концертној сали Jordan Hall у Бостону проф. др Владимир Томашевић са Института за уметничку игру из Београда и уметничка директорка Universal Artist фестивала из Бостона и GIPAC Asocijacije Wanzhe Zhang доделили су учесницима награде и признања.

Том приликом проф. др Владимир Томашевић доделио је специјално признање Wanzhe Zhang за нарочит допринос у образовању младих и промоцији културе, као и међународној уметничко-едукативној размени између Србије, САД и НР Кине, у присуству проф. Александра Николића и Владимира Андрића, првака Народног позоришта у Београду.

Проф. Александар Илић и проф. Александар Николић су поздрављени стојећим овацијамана Конзерваторијуму Нове Енглеске у Бостону где су им уручена и специјална признања.

Комплетан ауторски тим у наредним данима ће гостовати Columbia University Steinway Hall и великој сали Уједњих нација у Њујорку.

Да подсетимо, Моцартова опера Дон Ђовани у режији Александра Николића и кореографији Александра Илића премијерно је изведена 16. августа на сцени Plimpton Shattuck Black Box teatra у Бостону (САД).

Насловну улогу чувеног заводника тумачио је првак београдске опере Владимир Андрић под диригентским вођством Gregory Buhalter-а. Гостовање српских уметника уследило је позивом уметничке директорке Universal artist фестивала из Бостона и GIPAC Asocijacije Wanzhe Zhang.

Редитељ Александар Николић и кореограф Александар Илић остварили су низ успешних оперских и плесних дела у Србији и региону. Професори су на Институту за уметничку игру у Београду. Након премијере у Бостону настављају успешну сарадњу са Српским народном позориштем у Новом Саду у поставци опере Фауст.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here