Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић указао је данас на хистерију која у Хрватској влада поводом могућег учешћа председника Србије Александра Вучића на скупу ЕПП-а у Загребу.

“Хистерија која у Хрватској влада поводом могућег учешћа председника Србије и СНС-а Александра Вучића на скупу ЕПП-а у Загребу није последица предизборне кампање у Хрватској, како наивно мисле неки у свету, па и у Србији.

То је последица опште антисрпске атмосфере, која се у Хрватској систематски ствара негирањем геноцида у Другом светском рату, рехабилитацијом усташтва, лажима о наводној великосрпској агресији, иако су у питању Срби који су вековима ту живели. Тиме се легитимизује стара прича о Србима као реметилачком фактору, коју треба елиминисати.

Хистерија у Хрватској није проблем Вучића и Србије, то је проблем Хрватске. Земље која за који месец преузима председавање Европскоj унији. Како ће Хрватска председавати ЕУ када није у стању да организује ни скуп ЕПП-а без проблема?

Како ће организовати скуп ЕУ са Западним Балканом, и друге регионалне скупове? Зашто је то тако, требало би да се замисле. Србија хоће и мисли да треба да гледамо напред у будућност и да нам трагедије из прошлости буду поуке, а не примери за следеће нараштаје”, истакао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here