Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Амерички председник Доналд Трамп указао је огромно поверење овој Американки  српског порекла, чије је девојачко презиме Обренић, именујући је за 21. по реду председницу институције која одржава стабилност и поверење јавности у финансијски систем највеће светске економије.

Председник САД Доналд Трамп је предложио њено, а Сенат је потврдио њено именовање 24. маја 2018. Заклетву је положила 5. јуна 2018.

Јелена McWilliams (46) је Београђанка.У главном граду Србије је рођена 29. јула 1973. Има 46 година.  У Сједињене Америчке Државе је дошла са 18 година и свега 500 долара у џепу. Јелена је самохрана мајка једне девојчице, дипломирала је на Универзитету Калифорније у Берклију, а своје образовање финансирала је радећи низ послова са минималном платом.

Јелена МекВилијамс-Обренић данас води Федералну корпорацију за осигурање депозита, која броји 6.000 запослених и осигурава депозите у вредности од чак 13 трилиона долара. О коликој суми новца је реч довољно говори податак да је укупан бруто друштвени производ свих држава на свету процењен на око 70 трилиона долара.

Федерална корпорација за осигурање депозита надгледа банке, настојећи да спречи преваре и несигурне банкарске праксе и управља системом осигурања депозита.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here