Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће уговор о концесији Аеродрома “Никола Тесла” са француском корпорацијом “Ванси” бити објављен у блиској будућности.

Брнабић је у обраћању новинарима на Аеродрому “Никола Тесла” објаснила да уколико постоје делови који неће бити објављени, онда је то због тога што су службена тајна због конкурентности “Вансија”.

Она је истакла да ће све бити у складу са законима Србије, и додала да се разговара са партнерима из “Вансија” о томе када је за њих најбоље да се уговор објави.

Премијерка је, говорећи о писму четири синдиката београдског аеродрома који тврде да нису задовољни, објаснила да њихови захтеви немају упоришта у стварности, и то из неколико разлога.

Синдикати говоре о приватизацији аеродрома, а аеродром није приватизован, истакла је Брнабић и додала да не зна о каквом учешћу у добити говори део синдикалаца на аеродрому, будући да то могу да добију само акционари.

Она је нагласила да ни отпремнине нису тема, јер су сви запослени задржали своја радна места, и указала на то да су запослени добили повећање плата од 11 одсто, с обзиром на то да нису под мерама фискалне консолидације.

Председница Владе је подвукла да је увек ту да разговара са синдикатима.

Брнабић је, на питања новинара када ће закон о пореклу имовине бити усвојен и да ли ће у њему бити и одредба према којој ће се нелегално стечена имовина опорезивати са 75 одсто, истакла да би тај закон требало да буде усвојен до краја године а да ће његове одредбе тек бити прецизиране током јавне расправе.

Постоје два гледишта – да се опорезује имовина за коју не можете да докажете одакле вам, или да буде кривичне одговорности, објаснила је премијерка. Она је додала да би лично волела да је закон и раније усвојен, будући да је веома важан за Србију, како бисмо престали да лицитирамо о томе ко је корумпиран, а ко не, јер је то једна од ствари која доприноси нездравој атмосфери у друштву.

«Српска стварност» /србија.гов.рс /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here