Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

На “Песми Евровизије” у Торину победила је, захваљујући гласовима публике, Украјина, којој је то трећа победа на највећем музичком такмичењу у свету. Представница Србије Ана Ђурић Констракта освојила је сјајно пето место!

Представници Украјине “Калуш оркестра” победници су на “Песми Евровизије”. Била је ово трећа победа Украјине на такмичењу – прва је била 2004. у Истанбулу, а друга 2016. у Стокхолму.

Украјина је од публике добила 439 поена и уз поене од жирија освојила је прво место.

Србија је освојила пето место и ако се томе дода да је Констракта добила и награду за најбољи уметнички наступ, онда је успех реално и изнад очекивања.

Од публике из целе Европе Србија је добила 225 поена и од гласове жирија се једно време налазила и на прво место, али је у коначном збиру била на петом месту.

Бити здрава, бити здрава“ и Констракта опчинили су евровизијску публику

Ана Ђурић, познатија као Констракта, наступила је вечерас 24. у финалу Песме Евровизије као и полуфиналне вечери.  Констракта је имала идентичан наступ оном из полуфинала, који је публика широм Европе заволела исте вечери.

Публика ју је дочекала громогласним аплаузом, а самим тим што су све време тапшали и певали „Бити здрава“, говори о томе, колико је она опчинила Европу.

Харизматична, специфична и јединствена, Констракта је остала доследна себи и Србију представила на најбољи могући начин. Колико је омиљена, говори и то да водитељ вечерашњег такмичења Мика, не крије симпатије према Констракти и нашој песми.

Наша Ана Ђурић Констракта је уочи финалне вечери „Песме Евровизије“ добила награду „Марсел Безансон“ за најбољи уметнички наступ на овогодишњем такмичењу у Торину.

Награда, која носи име по идејном творцу „Песме Евровизије“, додељена је представници Србије уочи наступа у финалној вечери такмичења.

За најбољу композицију награда је додељена представници Шведске Корнелији Јакобс, док је награду од новинара добио представник Велике Британије Сем Рајдер.

Награде „Марсел Безансон“ додељују се од 2004. године, када је награду за најбољу композицију добило „Лане моје“ Жељка Јоксимовића.

У току вечери имали смо прилике да видимо чак 25 наступа из исто толико држава, док је још 15 земаља имало прилике да гласа. Тих 15 земаља су оне које из оба полуфинала “Евровизије” нису прошле даље, али су, како је био случај и претходних година, могле да гласају у финалу.

Друго место је у финалу заузео представник Велике Британије.

Констракта је, иначе, по гласовима публике била четврта. Украјина је од публике добила 439 поена, Молдавија 239, а Шпанија 228.

“С обзиром на експеримент, тако да кажем, да је песма била мало ризична за Евровизију, мислим да смо прошли одлично”, изјавила је Констракта након финала.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here