Mesto za reklamu

05.08.2019.

На сплитској риви синоћ је поводом обележавања војне акције „Олуја“, одржан концерт Марка Перковића Томпсона, познатог по проусташким наступима, а уочи концерта окупљени су узвикивали „У бој, у бој за народ свој“, „за дом“ и усташку песму „Ево зоре, ево дана“.Присутно је било, према процени портала „Индекс“, око 10.000 људи, а сви прилази Риви су били закрчени.

Током концерта је два пута нестајала струја, а Томпсон је извео и песму „Чавоглаве“, која започиње усташким поздравом „За дом спремни“, и рекао да је Рива идеално место за извођење песме која је толико значила ветеранима.

Како портал преноси, овај концерт је имао додатну политичку димензију јер се одржавао у исто време кад и концерт Мирослава Шкоре у педесетак километара удаљеном Триљу.

Будући да је Шкоро председнички кандидат који озбиљно прети Колинди Грабар Китаровић узимањем гласова деснице, а у исто време је и кум Томпсону, с којим последњих година није у најбољим односима, оба концерта су се од старта почела гледати кроз политичку призму, закључује Индекс.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here