Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Уједињена демократска Србија предала је листу кандата за народне посланике Републичкој изборној комисији, а први на листи је Марко Ђуришић.

Листу чине Србија 21, Странка модерне Србије, Грађански демократски форум, Војвођански форум на чијем је целу је Лига социјалдемократа Војводине.

Марко Ђуришић је рекао да листу чине странке проевропске грађанске оријентације, које су се окупиле да на изборима покажу да у Србији постоји грађанска демократска алтернатива.

Навео је да су потписе сакупљали претходних седам дана у 40 градова и општина и захвалио грађанима који су и у тешким околностима због коронавируса то чинили.

“Наставићемо кампању у складу са препорукама стручњака, који треба да кажу како и да ли је уопште могуће водити кампању. Нама је здравље људи најбитније и да што мање њих буде заражено током епидемије и разболи се”, рекао је Ђуришић.

Пожелео је оболелима брзо оздрављење наводећи да у овој ситуацији свако треба да брине о себи, а сви заједно о другима, јер је солидарност најважнија.

Такође је изразио уверење да ће врло брзо бити постигнут договор како ће се политичке активности одвијати водећи рачуна о здрављу грађана.

На питање да ли ће прихватити позив председника Александра Вучића да у уторак разговарају о даљем наставку кампање због коронавируса и евентуалном одлагању избора, Ђуришић је одговорио да ће се одазвати сваком позиву на разговор наводећи да је потребно да се сви понашају крајње одговорно, јер “ово није тренутак за политичарање”.

“Каква год буде била препорука стручњака како да се поступа, ми ћемо се са тим сагласити”, рекао Ђуришић.

Одговарајући на питање ко је осим Годане Чомић на листи Уједињене демократске Србије, Ђуришић је рекао да има и неких других чланова ДС-а и странака који су јасне проевропске орјентације и који су сматрали да бојкот није прави начин да се боре против власти.

Упитан да прокоментарише да ли изборе треба одложити, рекао је да сигурно да у атмосфери која влада последњих неколико дана било каква прича о политици тренутно људе не занима.

“Желели смо да кроз кампању што већем броју људи објаснимо шта желимо и на који начин можемо да променимо ствари у Србији, а ако то није могуће, као што није могуће данас, онда вероватно и те изборе треба одложити”, рекао је Ђуришић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here