Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Број оболелих од ковида-19 на територији АП Војводине је удвостручен у односу на предходну седмицу, па је у овом тренутку 516 активних случајева, а највише их је у Новом Саду 246, што је такође дупло више у односу на предходну седмицу, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.

Институт саопштава да дневни број регистрованих случајева у АП Војводини континуирано расте од уторка 20. 10. те је током јучерашњег дана регистровано 86 нових случајева.

“Неповољна околност је што број хоспитализованих значајно расте”, наводи се у саопштењу Института, који епидемиолошку ситуацију у Војводини оцењује као несигурну, са тенденцијом погоршања.

Активни случајеви су присутни у 36 од 45 општина у АП Војводини, а међу оболелима доминира радно активно становништво.

Институт саопштава да нису утврђене промене у броју и начину заражавања код деце у односу на септембар.

“Региструју се појединачни случајеви оболевања деце школског узраста, које је повезано са боравком у другим земљама или је до заражавања дошло од претходно оболелих родитеља односно ван школе. Још увек није регистровано преношење обољења међу децом у школским условима”, додаје се у саопштењу.

Указују да је током шест недеља септембра и октобра, на територији АП Војводине дошло до континуираног пада броја регистрованих случајева и стабилизације броја активних случајева на ниском нивоу у односу на претходни епидемијски талас.

“Од прошле недеље региструје се тренд раста броја регистрованих случајева и погоршање епидемиолошке ситуације, као и прелазак у неповољну ситуацију у наредном периоду. Може се заккључити да је епидемијски талас у АП Војводини у току”, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here